Skip to content

Information om coronavirus/COVID-19

Her på siden kan du se information til danske rejsende og fastboende i Pakistan i forbindelse med udbruddet af coronavirus/COVID-19.

Senest opdateret den 1. juni 2020 kl. 16.00

PIA OPLYSER, AT DER ER EN NY DIREKTE ”SPECIAL FLIGHT” FRA ISLAMABAD TIL KØBENHAVN PK-8771 DEN 6. JUNI KL. 06.00 (ANKOMST 09.50). BILLETTER KAN KØBES I PIA-KONTORER ELLER GENNEM HR. NASIM, SOM AMBASSADEN KENDER, PÅ MOBIL 0300 855 4789 EL. TEL. 2813176.

FLYV HJEM VIA DOHA: DU KAN BOOKE ONLINE PÅ QATAR AIRWAYS FLIGHT BOOKING ELLER GENNEM HR. NASIM, SOM AMBASSADEN KENDER, PÅ MOBIL 0300 855 4789 EL. TEL. 2813176. BOOK QATAR AIRWAYS GENNEM DETTE LINK OG DE LOVER OP TIL 10 PCT RABAT.

FLYVEFORBUDDET FOR UDGÅENDE FLYVNINGER FRA PAKISTAN ER OPHÆVET. DER ER ENDNU IKKE ÅBNET OP FOR INDREJSENDE PASSAGERER TIL PAKISTAN – DET KRÆVER FORTSAT EN SÆRLIG TILLADELSE. DET BETYDER, AT UDGÅENDE REJSER KAN BOOKES SOM NORMALT - FORHØR DIG DERFOR VED DIT FLYSELSKAB ELLER REJSEBUREAU, OM HVORDAN DU KAN KOMME HJEM. DER VIL FORTSAT VÆRE BEGRÆNSEDE FLYVNINGER, DA EUROPA HAR INDREJSERESTRIKTIONER OG DER DERFOR IKKE ER ET NORMALT PASSAGERGRUNDLAG. BILLETTER VIL FORTSAT VÆRE DYRERE END NORMALT.

LÆS OM MYNDIGHEDERNES KRAV OG OM PRAKTISKE RÅD VED IND/UDREJSE NEDENFOR!

HVIS DU HAR VANSKELIGHED VED AT KØBE BILLETTER ELLER VIL VÆRE SIKKER PÅ, HVILKE FLIGHTS, DER ER BEKRÆFTEDE, SÅ KAN REJSEBUREAUER OFTE HJÆLPE. PRØV AT RINGE TIL HR. NASIM, SOM AMBASSADEN KENDER, PÅ MOBIL 0300 855 4789 EL. TELEFON 2813176. ANDRE MULIGHEDER ER BLA. SHAKIL EXPRESS TEL. 0092 (0)51 2607318-25, MAIL@SHAKILEXPRESS.COM, OG REJSEBUREAUET PLANET BUSINESS TRAVEL support@planetbts.com, TELEFON +92 3333 338 747.

SÅLÆNGE DANMARK HAR SÆRLIGE INDREJSERESTRIKTIONER, ER DET EN GOD IDÉ AT FÅ ET "CERTIFICATE TO BOARD" FRA AMBASSADEN, SOM VISER, AT DU HAR ADGANG TIL INDREJSE I DANMARK, OG ET "CERTIFICATE TO PASS", SOM DU KAN BRUGE TIL AT KOMME IGENNEM EVT. CHECKPOINTS PÅ VEJ TIL LUFTHAVN. FOR AT FÅ DEM SKAL DU SENDE KOPI AF DANSK PASFORSIDE ELLER KOPI AF NATIONALITETSPASFORSIDE OG FOR- OG BAGSIDE AF DIT OPHOLDSKORT TIL DENNE EMAIL: ROLHOL@UM.DK. HVIS DU ER SVENSK, NORSK ELLER FINSK STATSBORGER ELLER HAR OPHOLDSTILLADELSE I SVERIGE, NORGE ELLER FINLAND, KAN DU FÅ ET "CERTIFICATE TO TRANSIT", DER VISER, AT DU KAN INDREJSE DANMARK MED HENBLIK PÅ AT REJSE VIDERE HJEM.

HVIS DU HAR BRUG FOR HJÆLP, KAN DU KONTAKTE AMBASSADEN ISLAMABAD BEDST PÅ MAIL ROLHOL@UM.DK ELLER I MEGET HASTENDE TILFÆLDE PÅ TELEFON +92 (0)346 850 5498 (SEND EN SMS ELLER EN EMAIL, HVIS DER ER OPTAGET/IKKE UMIDDELBAR KONTAKT). DU KAN OGSÅ RINGE TIL UDENRIGSMINISTERIETS GLOBALE VAGTCENTER 24/7 PÅ +45 3392 1112.

HVIS DU BLIVER SENDT I KARANTÆNE ELLER FÅR KONSTATERET SMITTE, KAN DU KONTAKTE AMBASSADEN PÅ EMAIL ROLHOL@UM.DK ELLER PÅ TELEFON +92(0)346 850 5498. VI KAN FØLGE OP MED SUNDHEDSMYNDIGHEDER OG SØGE AT HJÆLPE DIG BEDST MULIGT.

 

PRAKTISKE RÅD OMKRING HJEMREJSEFLYVNINGER

Husk at tage i lufthavnen i god tid. Rejsen til lufthavnen vil tage længere end normalt, og procedurerne i lufthavnen vil tage længere end normalt. Visse motorveje er helt lukkede. Husk at følge de lokale regler for, hvor mange der må være i køretøjer. Man risikerer at blive standset ved de checkpoints, der er sat op for at kontrollere trafik mellem byer, distrikter og provinser.

Hvis du støder på problemer ved et checkpoint, kan du sammen med din flybillet vise det ”Certificate to Pass” som ambassaden har givet dig. Der står også et telefonnummer til en urdu-talende medarbejder fra ambassaden, der kan forklare, at I skal frem til en lufthavn. Telefonnummeret er: +92 (0) 346 850 5497.

Medbring beskyttelsesudstyr. Rejsende skal bære ansigtsmaske og evt. gummi/plasthandsker både i lufthavn og ombord på flyet. Tag derfor nok med til, at du kan skifte dem ud løbende. Tag også håndsprit med i små flasker.

Tag mad med. Der sælges ikke mad i lufthavnen, kun drikkevarer. Hvis der er flyforsinkelser, er det en god idé at medbringe lidt mad til at stille den værste sult. Der vil dog være mad ombord på flyene.

Hvis du har symptomer på coronavirus må du under ingen omstændigheder rejse. I stedet skal du isolere dig selv og kontakte en lokal læge (se proceduren nedenfor). Alle rejsende bliver kontrolleret for symptomer på coronavirus i lufthavnen. Hvis der bare er en mistanke om smitte, bliver du placeret i et karantænecenter og får taget en COVID-19 test. Du vil først kunne forlade karantænecenteret, såfremt testen er negativ, tidligst efter 48 timer, men ofte noget længere. 

UDREJSE

Alle ind- og udrejsende vil blive bedt om at udfylde en PK HEALTH DECLARATION FORMAlle ud- og indrejsende vil få målt kropstemperatur, og screening af symptomer vil finde sted. Hvis man findes med symptomer, vil en læge træffe beslutning om, hvad der skal ske (karantæne, behandling).

Indrejsende vil blive sat i mindst 48 timers mandatorisk karantæne. En COVID-19-test vil blive foretaget, og først når den viser negativ, kan man forlade karantænen. På grund af forsinkelser i testprocessen vil mange skulle tilbringe længere tid i karantænefaciliteterne. Man kan vælge mellem selv at betale for karantæne på udvalgte hoteller og få testen taget hurtigt, eller blive sat i de offentlige og gratis karantæne-faciliteter.

Hvis du rejser hjem gennem en anden lufthavn i Europa, er det vigtigt, at du booker en transitrejse fra den lufthavn og hele vejen til Danmark. Mange lande i Europa og flyselskaber afviser rejsende, hvis der ikke er rejsedokumentation ud af transitlandet til Danmark. Oplagte ruter er med Qatar Airways via Doha, fordi der er direkte forbindelse fra Doha til København, eller med PIAs direkte flyvninger til København, når de genoptages. Der er daglige forbindelser fra bl.a. Oslo, Stockholm, Frankfurt og Amsterdam til København og gennem disse transitlufthavne fra/til andre byer i Europa. Følg med på Københavns Lufthavns hjemmeside om flyankomster til København HER.

HVIS DIT PAKISTANSKE VISUM UDLØBER 

De pakistanske myndigheder har meddelt, at alle visum til udlændinge, der befinder sig i Pakistan, automatisk er blevet forlænget til den 30. juni 2020. Der vil derfor ikke være konsekvenser for rejsende, der på grund af rejserestriktionerne er strandet i Pakistan ud over deres visums gyldighed.

HVORDAN SKAL DU FORHOLDE DIG VED RISIKO FOR ELLER MISTANKE OM SMITTE

 • Ring til en lokal læge, der kan træffe beslutning om screening/behandling, eller ring til det helpline-nummer, der gælder for din provins (der kan være ventetid). Følg deres instruktioner:
 • Islamabad helpline 1166
 • Punjab helpline 1190 080099000 og 1033
 • Sindh helpline 021-99203443 og 021-99204405
 • Khyber-Pakhtunkhwa helpline 1700
 • Balochistan helpline 081-924113322
 • Du kan sende en mail på rolhol@um.dk eller ringe til ambassaden på +92 (0) 346 850 5498 hvis du sendes i karantæne eller får konstateret smitte. Vi kan følge op med de lokale sundheds- og karantænemyndigheder og søge at hjælpe dig bedst muligt.

Danskere, der stadig befinder sig i Pakistan og som falder inden for de særlige COVID-19 risikokategorier, bør isolere sig og holde så meget som muligt afstand til andre. Du skal være opmærksom på, at Pakistans sundhedssystem har begrænsede ressourcer til at håndtere et større udbrud med mange smittede personer, der får alvorligere symptomer og som derfor får brug for hospitalsstøtte.

Danskere, der befinder sig i Pakistan og som mistænker at være smittede med coronavirus/COVID-19, skal undgå kontakt med andre mennesker, undgå dråbespredning (bruge maske/dække mund og næse til) og sætte sig telefonisk i kontakt med en lokal læge eller til helpline-nummeret i din provins, så de kan træffe beslutning om eventuel screening/behandling. Det anbefales under ingen omstændigheder at selvmedicinere for sygdomssymptomer ved apotekerne eller møde direkte op på hospitaler eller screeningscentre. 

Du kan finde vores information om symptomer og råd om smittebeskyttelse og om hvordan du skal forholde dig, hvis du får mistanke om smitte her.

SITUATIONEN I PAKISTAN

Pakistan har 72.460 registrerede smittetilfælde og 1543 registrerede dødsfald af COVID-19. Det officielle antal registrerede smittede og døde giver på ingen måde et retvisende billede af krisens omfang, da meget få personer levende eller døde testes, og testningen primært koncentreres om visse grupper og visse områder. Der er et meget stort og hastigt voksende mørketal af både smittede og døde. Mange smittede udviser få eller ingen symptomer og går derfor slet ikke til lægen. Mange med milde eller middelsvære symptomer selvmedicinerer ved apoteker og går derfor rundt uden symptomer, men med smitte. Mange hospitaler melder nu, at de ikke kan tage flere corona-patienter, og mange med alvorligere symptomer når aldrig ind på hospitalerne. Lokale myndigheder forventer, at smitteudbruddet topper i juni/juli. COVID-19 spreder sig som lokalsmitte, og der er udbrud over hele landet.

NEM ADGANG TIL VIGTIG INFORMATION

Danskere bosat eller på rejse i Pakistan opfordres til at følge de pakistanske myndigheders anvisninger og information via nyhedsmedierne og nedenstående informationskanaler:

 • Information om den pakistanske indsats mod COVID-19 kan findes her.
 • Pakistan Health Advisory Platform kan findes her
 • WHO Q/A om COVID-19 kan findes her.
 • Generelle anbefalinger fra WHO vedrørende forebyggelse af COVID-19 kan findes her.

Grundet udbruddet af COVID-19 kan der opstå vanskeligheder med forsendelsen af post fra Danmark til Pakistan, herunder NemID. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at man installerer NemID-nøgleapp på sin telefon. Mere information kan findes her.

Har du brug for hjælp, kan du kontakte ambassaden Islamabad på mail rolhol@um.dk eller i hastetilfælde på telefon +92 (0) 346 850 5498. Du kan også ringe til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 33 92 11 12.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Pakistan rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du finde information om coronavirus/COVID-19.